STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

CE a aprobat preluarea GTS de către Deutsche Telekom

Comisia Europeană (CE) a aprobat, marţi, achiziţia companiei poloneze GTS Central Europe, cu operaţiuni şi în România, de către operatorul german de telecomunicaţii Deutsche Telekom, care se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în următoarele săptămâni, transmite Mediafax.

Achiziţia, avizată de CE fără impunerea de condiţii, a fost anunţată în luna noiembrie a anului trecut.

images (2)„Putem acum să finalizăm tranzacţia şi să începem integrarea GTS. Compania se potriveşte perfect în strategia noastră de a construi o reţea paneuropeană şi ne întăreşte poziţia pe servicii pentru afaceri şi clienţi multinaţionale”, a declarat Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, potrivit unui comunicat al companiei germane.

Compania poloneză este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. GTS are o infrastructură de reţea şi centre de date extinsă, precum şi un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business.

În urma achiziţiei, Deutsche Telekom va controla direct reţele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria şi România. Tranzacţia nu include şi activele GTS din Slovacia, care vor fi păstrate de investitorii care vând. GTS este controlată de un consorţiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital şi M/C Partners.

Anul trecut, GTS a obţinut, excluzând operaţiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro şi profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro.

Veniturile obţinute de GTS Telecom România au scăzut uşor anul trecut, de la 20 de milioane de euro în 2012 la 19,2 milioane de euro, în timp ce profitul EBITDA a avansat cu 12%, la 5,68 milioane de euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicaţii din România. Compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti.

Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.