STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Casa Albă propune regimul „zero taxe auto” pe importurile reciproce cu UE

Autor:Iulian Soare– Cursdeguvernare.ro

Administraţia de la Washington ar fi pregătită să accepte, în regim de reciprocitate, eliminarea totală a taxelor pentru importurile auto în relaţia cu Uniunea Europeană.

Ambasadorul american la Berlin, Richard Grenell, a făcut propunerea în cadrul întâlnirii de miercuri, de la ambasada SUA, cu Dieter Zetsche, directorul general al grupului auto Daimler, cu Harald Krüger, şeful Consiliului de administraţie al firmei BMW, şi cu preşedintele grupului Volkswagen, Herbert Diess, potrivit cotidianului Handelsblatt, citat de Reuters.

Propunerea vine după ce Casa Albă a decis să aplice suprataxe de 20% la impoerturile auto din UE.

De asemeni, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker urmează să se întâlnească cu Donald Trump pe teme comerțului bilateral, la Washington, în această lună.

Taxele vamale americane actuale sunt de 2,5% la importurile de autoturisme şi de 25% la cele de autocamioane. Uniunea Europeană taxează cu 10% pentru importurile auto din Statele Unite.

Atât cele trei companii germane cât și Comisia Europerană au refuzat să comenteze informația.

Un astfel de acord ar putea lua forma unui acord multipartit și cu alte țări, dar ar putea fi la fel de bine și o capcană în cursul negocierilor transatlantice. În fapt Donald Trump caută căile de a impune taxe și nicidecum de a renunța la ele, potrivit unui comentator Financial Times.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.