STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, M&A & VentureCapital & Private Equity

Carrefour a achizitionat Billa Romania

carrefourRetailerul Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achizitia Billa Romania, cu o retea de 86 de supermarketuri la nivel national, potrivit unui comunicat al grupului francez. In urma acestei achizitii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania.

„Datorita acestei achizitii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania, intarindu-si, astfel, oferta multiformat”, se arata in comunicat.

Grupul Rewe a anuntat, la randul sau, intr-un comunicat, ca renunta la supermarketurile romanesti, prin vanzarea celor 86 de filiale Billa catre Carrefour. „Un acord de confidentialitate a fost incheiat cu privire la detaliile contractului de cumparare. Preluarea va avea loc sub forma unui acord de preluare de actiuni si este supusa aprobarii autoritatilor competente din domeniul concurentei”, se precizeaza in respectivul comunicat.

Supermarketurile Billa Romania au o suprafata totala de vanzare de 83.000 de metri patrati. Reprezentantii Rewe Group sustin ca se vor concentra pe dezvoltarea business-ului de discount in Romania cu Penny. Astfel, grupul poate dezvolta „in mod ideal strategia de crestere in Romania”, dupa cum a declarat Frank Hensel, CEO Rewe International AG si reprezentant general al grupului.

Rewe Group, cu sediul in Koln, este unul dintre cele mai importante grupuri de retail si turism din Germania dar si din Europa. Cu aproximativ 330.000 de salariati in 12 tari europene, grupul are 15.000 magazine, iar in 2014 a inregistrat o cifra de afaceri de peste 51 miliarde de euro.

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. In Romania, retailer-ul francez detine 181 de magazine, dintre care 28 hipermarketuri „Carrefour”, 99 supermarketuri „Market”, 43 magazine de proximitate „Express”, 10 magazine de proximitate „Contact” si un magazin de comert online.

Pentru finalizarea completa a tranzactiei, Carrefour si Rewe au nevoie de acordul Consiliul Concurentei.

 

Conform portalului de tranzactii Mirsanu.ro, valoarea tranzactiei Carrefour – Billa este estimata la 96 – 97 milioane de euro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.