STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

”Cârpeli. Nu ajută pe nimeni și produc neîncredere”: Președintele iese din tăcere și cere coaliției PSD-ALDE să renunțe la măsurile fiscale anunțate

Autor: Victor Bratu – Cursdeguvernare.ro

Președintele Klaus Iohannis a cerut joi coaliției de guvernare șă renunțe la ultimele măsuri fiscale propuse, punând accent pe decizia trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. În ceea ce privește măsurile economice planificate, șeful statului a cerut Guvernului ”prudență” în impunerea acestora.

Președintele a afirmat că a discutat deja aceste teme cu șeful guvernului, admițând însă că în urma acestor discuții ”fiecare a rămas cu opinia sa”.

”Sunt obligat față de români să îmi spun opinia, nu am atribuții economice, deci nu voi merge în ședință de guvern”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat dacă va merge la Palatul Victoria să încerce să blocheze modificările la Condul fiscal anunțate în ultima perioadă de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa.

Întrebat în legătură cu declarațiile venite din partea Guvernului, că mutarea contribuțiilor va duce la creșterea pensiilor pentru actualii angajați, președintele Iohannis a răspuns: „După evaluarea mea, aceste calcule sunt cârpeli”.

Declarația președintelui apare în urma solicitărilor de miercuri făcute de cartel Alfa, care a cerut medierea conflictului parteneri sociali- guvern pe tema modificărilor la Codul fiscal.

Klaus Iohannis: ”Singurul lucru care se mai poate prezice este că nu va fi bine”

În cadrul unei declarații de presă susținute joi, la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis a transmis actualei puteri:

  • Solicit coaliției PSD ALDE să dea dovadă de responsabilitate și să renunțe la acest tip de politică fiscală, care generează neîncredere și nu ajută pe nimeni.
  • Recomand prudență la nivelul deciziei politice și guvernamentale, fiindcă nu-mi doresc o politică de azi pe mâine. România are nevoie de o politică sustenabilă.
  • Avertizez la modul cel mai serios decidenții politici să aibă grijă și să judece clar, la rece, să nu bage România într-o aventură economică cu final trist.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.