STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private, Insolventa & Lichidatori

Carpatica Asig intra in administrarea Fondului de Garantare al Asiguratilor

carpatica asigAutoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis aplicarea masurilor de rezolutie in cazul Carpatica Asig, companie care se afla de mai bine de un an in redresare financiara. ASF a desemnat Fondul de Garantare al Asiguratilor (FGA) ca administrator temporar al societatii.

FGA va superviza procesul de inventariere a activelor Carpatica Asig, va intocmi situatiile financiare si va superviza modul de ducere la indeplinire a actiunii de atragere a unui investitor strategic. „Intr-un interval de cel mult sase luni, ASF va intocmi planul de rezolutie si se va asigura ca un evaluator independent va efectua o evaluare corecta, prudenta si realista a activelor, datoriilor”, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al ASF.

Decizia ASF vine dupa ce asiguratorul controlat de Ilie Carabulea nu a reusit sa atraga in actionariat un investitor strategic care sa vina cu circa 90 de milioane de euro la capital, scrie ZF.

Carpatica Asig este al doilea cel mai mare asigurator din piata politelor auto obligatorii cu subscrieri de 340 milioane de lei in primele noua luni ale anului trecut. Peste 90% din afacerile companiei vin din RCA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.