STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Carlos Ghosn, Renault: nu Dacia creşte în lume, ci platforma M0 a Renault creşte

Carlos Ghosn, șeful Renault, a declarat că Dacia este brandul utilizat de Renault în Europa şi Africa de Nord, accentuând faptul că „nu Dacia creşte, ci platforma M0 a Renault creşte. M0 este în Europa, Africa şi ţările BRIC. Dacia nu are modele specifice, modelele sale sunt modele Renault”.

businessweek.com
Sursă: businessweek.com

Totodată, Ghosn a menționat că uzina de la Tanger a Renault, deschisă de mai puțin de 2 ani, ar putea-o depăşi în eficienţă pe cea de la Mioveni, în perioada următoare.

„România şi Tanger sunt acum destul de similare atunci când vine vorba de competitivitate. Sunt capitole unde România este mai competitivă, iar altele unde Tanger câştigă. Spre exemplu, acum uzina de la Mioveni este mai matură, dar Tanger poate deveni mult mai competitivă ca uzina din România, iar pe clientul final nu-l interesează unde este produsă maşina”, a declarat Ghosn, scrie ZF. Cu toate acestea, România este membră a UE, în timp ce Tanger nu este, a adăugat Ghosn.

Capacitatea de producţie la Tanger a crescut deja în ultimul an la 400.000 de unităţi, iar „din aceasta, 200.000 trebuia să aibă Renault şi 200.000 Nissan, dar acum Renault are prioritate deoarece cererea creşte spre 300.000 de unităţi”, a spus Ghosn.

La Mioveni, capacitatea de producţie s-a menţinut la 350.000 de unități.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.