STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Management, Leadership

Care sunt cei mai bogați oameni din lume? Jeff Bezos rămâne lider și anul acesta, conform indicelui Bloomberg Billionaires

Lansarea americană a Instagram Reels a făcut ca averea personală a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, să atingă pentru prima dată 100 miliarde de dolari (76 miliarde de lire sterline), conform Theweek.co.uk.  The Guardian și BBC raportează că acțiunile Facebook au crescut după lansarea noii funcții pentru videoclipuri scurte pe Instagram, care este văzută ca un rival pentru TikTok. Potrivit Indexului Bloomberg Billionaires, participația de 13% a lui Zuckerberg la Facebook înseamnă că s-a alăturat „clubului exclusivist al centimiliardarilor” alături de fondatorul Amazon, Jeff Bezos și fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Bezos rămâne cea mai bogată persoană din lume, dar cine mai este alături de el?

Cei mai bogați oameni din lume, conform indicelui Bloomberg Billionaires (începând cu 7 august)

1. Jeff Bezos, 190 miliarde de dolari
Fostul administrator de fonduri speculative devenit vânzător de cărți online a creat Amazon în garajul său în 1994. Bezos a investit foarte mult în tehnologia spațială și deține și ziarul The Washington Post.

2. Bill Gates, 120 miliarde de dolari
O prezență permanentă în topul listei bogaților din ultimii 20 de ani, fondatorul Microsoft și-a vândut sau a cedat o mare parte din participația sa la companie – deține doar 1% din Microsoft – și acum se concentrează predominant pe activitatea sa filantropică.

3. Mark Zuckerberg, 100 miliarde de dolari
Zuckerberg a pornit celebrul Facebook în 2004, la 19 ani, iar acum se numără printre primii cinci cei mai bogați oameni din lume.

4. Bernard Arnault și familia, 81,4 miliarde de dolari
Arnault este cel mai bogat european de pe listă. Francezul supraveghează un imperiu de peste 60 de mărci, inclusiv Louis Vuitton și Sephora.

5. Mukesh Ambani, 80,3 miliarde de dolari
Indianul Ambani are un pachet de control de 42% din Reliance Industries, care este proprietarul celui mai mare complex de rafinare a petrolului din lume. El este, de asemenea, deținătorul unei proprietăți în valoare de peste 400 milioane USD.

6. Steve Ballmer, 77,7 miliarde de dolari
Americanul a fost  CEO al Microsoft din 2000 până în 2014. Este actualul proprietar al francizei din Los Angeles Clippers NBA.

7. Warren Buffett, 77,5 miliarde de dolari
Acum, în cel de-al nouălea deceniu, directorul executiv al Berkshire Hathaway, cunoscut sub numele de „Oracle of Omagh” este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Ca și Gates, el s-a angajat să dea mai mult de 99% din averea sa către acțiunile filantropice.

8. Larry Page, 71,6 miliarde de dolari
Antreprenorul Internetului Page este unul dintre cofondatorii Google. El a renunțat la funcția de CEO al companiei-mamă Google Alphabet Inc. în decembrie 2019, dar rămâne membru al consiliului.

9. Elon Musk, 70,2 miliarde de dolari
Musk este fondatorul și CEO-ul SpaceX și, de asemenea, CEO al Tesla.

10. Sergey Brin, 69,4 miliarde de dolari
Alături de Larry Page, Brin a fost co-fondator al Google. Până în decembrie 2019 a fost președinte al Alphabet Inc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.