STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Capitalizarea de piata a Facebook trece de 250 mld. dolari, intr-un timp record

Facebook logoFacebook a depasit luni o capitalizare de piata de 250 miliarde de dolari, dupa o crestere de 2,4% a actiunilor, fiind prima companie membra a indicelui Standard&Poor’s 500 care a reusit aceasta performanta in doar trei ani de la listarea la bursa, scrie Bloomberg.

Recordul anterior era detinut de Google, care a avut nevoie de opt ani pentru a reusi sa ajunga la o valoare de piata de 250 miliarde de dolari.

Aprecierea rapida a actiunilor Facebook indica increderea investitorilor ca operatorul retelei de socializare va continua sa creasca vanzarile de publicitate pe aplicatia proprie sau pe alte servicii.

Intr-o anumita masura cresterea reflecta si interesul atras de titlurile companiilor tehnologice. Valoarea Nasdaq Internet Index a crescut aproape de doua ori de cand Facebook s-a listat la bursa.

Actiunile Facebook sunt tranzactionate la nivelul de 87 de ori profitul pe actiune, reprezentand de aproape cinci ori media de la nivelul indicelui S&P 500. Companiile membre ale Nasdaq Internet Index sunt tranzactionate la un raport pret/profit de 27.

Cu o capitalizare de 253 miliarde de dolari, Facebook este in prezent a noua mare companie a indicelui S&P 500, peste Wal-Mart Stores si Procter&Gamble, care au avut nevoie de zeci de ani pentru a se dezvolta la un astfel de nivel.

Veniturile din publicitate ale Facebook, care reprezinta peste 90% din vanzarile companiei, au crescut cu 46% in primul trimestru, la 3,32 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.