STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri

Camera Deputaţilor: Zeci de companii de stat exceptate de la prevederile guvernanţei corporative. Opoziţia acuză că se urmăreşte preluarea politică a conducerii societăţilor

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, un proiect de lege care exceptează zeci de companii de stat de la aplicarea prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, printre care TAROM, Poşta Română, METROREX, CFR, TRANSGAZ şi TRANSELECTRICA.

Proiectul de lege a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor cu 157 de voturi pentru şi 71 de voturi împotriva.

PNL a vota împotriva acestui măcel al ordonanţei 109. Practic, aseară târziu comisiile reunite de industrii, economie şi juridică au aprobat să excepteze toate companiile mari de la ordonanţa corporatistă. PSD a spus oficial în comisii că doreşte să îşi asume politic conducerea acestor companii. Asta aţi dorit domnilor, să politizaţi întreaga economie naţională”, a spus deputatul PNL, Virgil Popescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul USR Cristina Prună a afirmat că majoritatea parlamentară a profitat de haosul creat în ultimele zile cu dezbaterea privind legile justiţiei pentru a excepta zeci de companii de stat de la principiile OUG 109.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.