STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online

Cable Communication Systems – compania „mama” a RCS & RDS a finalizat refinantarea datoriilor de 725 milioane de euro

rcs-rdsCable Communication Systems N.V., inregistrata in Olanda, compania care detine RCS & RDS, a finalizat refinantarea datoriilor grupului prin doua operatiuni care totalizeaza 725 milioane de euro.

CCS a emis obligatiuni de 350 milioane de euro la dobanda de 5% pe o scadenta de 7 ani, iar instrumentele vor fi admise la tranzactionare la Bursa de Valori din Irlanda. Consortiul de banci care a intermediat emisiunea a fost compus din JP Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners si Raiffeisen.

De asemenea, RCS & RDS a contractat un credit sindicalizat de pana la 1,687 miliarde de RON, bancile finantatoare fiind: Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit.

Sumele cumulate din cele doua surse de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a unor obligatiuni deja emise anterior de grupul CCS (in 2013), in suma de 450 milioane de euro si avand o dobanda de 7,5%, precum si pentru rambursarea unor facilitati contractate de RCS & RDS in 2015, respectiv in 2016.

Cable Communication Systems a avut in 2015 un nivel consolidat al veniturilor de 750 milioane de euro, un EBITDA de 237 milioane de euro si un profit net de 4 milioane de euro.

Dupa primul semestru din 2016, veniturile consolidate ale grupului sunt de 405 milioane euro, iar profitul net de 6,5 milioane euro, ambele neauditate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.