STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Piata de Capital - BVB, Start-Up & Angels, Start-Upuri

BVB transforma sistemul alternativ in platforma de finantare pentru IMM-uri si start-up-uri

Foto_BVB_ATS_GEABursa de Valori Bucuresti relanseaza sistemul alternativ de tranzactionare (ATS), pe care il va orienta catre firmele cu nevoie de finantare si cu potential de crestere.

 

La evenimentul organizat de BVB in parteneriat cu Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii si Grupul de Economie Aplicata, au participat antreprenori care au realizat tranzactii de succes in domeniile lor si care resimt nevoia unui mediu de finantare care sa includa si bursa ca varianta pentru start-up-uri si IMM-uri, in general. Radu Georgescu, fondator si presedinte GeCAD, estimeaza ca 10-20 de companii locale de IT pot fi candidate la listarea pe sistemul ATS al Bursei.

“Bursa de Valori Bucuresti s-a angajat intr-o calatorie interesanta, care va fi relansarea pietei pentru companiile de marime mica si medie, dintr-o gama destul de larga. Aceasta piata va fi o noua posibilitate pentru aceste companii, antreprenori si toti oamenii de afaceri interesati de dezvoltare, de crestere, de acea dezvoltare prin folosirea unui brand, a unui suport, a transparentei pietei de capital si a banilor investitorilor”, a spus Radu Georgescu.

Exista oaze exceptionale in cateva sectoare cheie in Romania, nu doar sectorul IT, cat si altele, energie, in zona de bioeconomie si inca o serie de sectoare bune, circa zece in total, care pot duce la cresterea competitiva a economiei. Parteneriatul anuntat de astazi, prin care ne angajam ca vom sustine aceasta sursa alternativa de finantare, este vital pentru a debloca nu doar surse de finantare, ci si mentalitati, pentru a putea intelege ca atunci cand discuti de piata de capital din Romania nu ne referim doar la companii care sunt la un anumit nivel, ci ne referim la cele care pot creste, la cele care pot aduce in Romania anvergura dezvoltarii economice pe care ne-o dorim. Piata alternativa de tranzactionare va marca un punct de cotitura in posibilitatea de afirmare a antreprenorilor romani si suntem onorati sa fim parte a acestui process si sa il sustinem”, a spus Dragos Pislaru – Presedintele Grupului de Economie Aplicata.

„Vedem ca putem sa unim Bursa cu industria de IT, care deja este cunoscuta in afara si poate aduce un capital de incredere, si, impreuna, pot crea acest mediu prin care sa atragem inclusiv investitori straini sau romani sa isi puna banii intr-o structura prin care putem sa crestem cu totul. Sunt sigur ca si alte industrii pot beneficia de pe urma unei astfel de structuri”, a declarat Andrei Pitis – Presedinte ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.

 

 

Despre segmentul ATS – Alternative Trading System

Fata de momentul actual, conditiile de acces vor fi flexibilizate pentru a atrage si companiile mici, aflate in primele faze de crestere. Acum, pe segmentul ATS sunt listate cateva companii, intre care amintim:

– IMSA Proiect S.A. Bucuresti – specializata in productia si comercializarea echipamentelor pentru industria energetica;

– Transilvania Leasing IFN Brasov

– SIF Imobiliare, vehicul investitional inregistrat in Cipru, parte a grupului SIF Banat-Crisana,.

O reorientare a acestui segment ATS catre companiile de tip start-up este similara pietei New Connect de la Varsovia, dedicata afacerilor mici in cautare de capital.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.