STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, EUROPA, Piata de Capital - BVB

Bursa de valori din Varşovia lansează o platformă de crowdfunding

Bursa de valori din Varşovia a anunţat că va lansa cu ajutorul primăriei Varşoviei şi al asociaţiei de afaceri Aula Polska o platformă de crowdfunding pentru a ajuta financiar start-up-urile poloneze, scrie Warsaw Business Journal.

images (6)„Anul trecut platformele de crowdfunding la nivel global au colectat mai mult de 5 miliarde de dolari şi se estimează că suma va creşte la aproximativ 300 miliarde de dolari în următorii 10 ani”, a afirmat Adam Maciejewski, directorul executiv al bursei.

Proiectul prevede crearea unei platforme de crowdfunding, a unui spațiu de lucru în comun, dar și prezența consultanților din partea celor trei parteneri, aceștia semnând, luni, o scrisoare de intenție în acest scop.

Site-urile de crowdfunding reprezintă una dintre cele mai accesibile soluţii pentru micii întreprinzători de a-şi finanţa o afacere folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc), cel mai cunoscut astfel de site este Kickstarter, prin intermediul căruia s-au strâns fonduri de 220 milioane de dolari pentru 61.000 de proiecte postate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.