STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, EUROPA

Bucureştiul şi vestul României, pe locul 8 în topul celor mai atractive destinaţii pentru activităţi de logistică

Bucureştiul şi zona de Vest a României au fost plasate pe locul 8 în topul celor mai bune destinaţii pentru activităţi de logistică în acest an şi pe cinci în 2018, top realizat de dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistică Prologis. Cele mai bune scoruri au fost obţinute la capitolul costuri din domeniul imobiliar şi flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă, iar cel mai scăzut scor a fost obţinut la capitolul infrastructură, dar şi la terenurile şi spaţiile moderne de logistică disponibile.

Sursă: www.mediafax.ro
Sursă: www.mediafax.ro

În top zece cele mai atractive destinaţii pentru 2013 se mai găsesc, în ordine, Venlo (Olanda), Anvers (Bruxelles), Rotterdam (Olanda), Rhein-Ruhr (Germania), Madrid, Liege şi zona centrală a Germaniei, Ile de France şi Dusseldorf. Pentru 2018, primul loc rămâne Venlo (Olanda), acesta fiind urmat de Rotterdam, Anvers şi Rhein-Ruhr.

Pentru realizarea topului au fost intervievaţi utilizatori de spaţii de depozitare din diferite sectoare de activitate, de la retail, industria auto la cea farmaceutică. Acestora li s-a cerut să realizeze un clasament al celor mai importante 100 de locaţii în funcţie de 13 criterii, primele cele mai importante fiind accesul la rutele de transport, proximitatea faţă de clienţi, costurile din domeniul imobiliar, flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă.

Prologis este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri industriale şi de logistică din lume, în România deţinând un proiect situat în apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.