STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

BT Group cumpără operatorul EE de la Orange şi Deutsche Telekom pentru 16,7 mld. euro

Compania britanică de telecomunicaţii BT Group a ajuns la un acord cu Orange şi Deutsche Telekom pentru cumpărarea operatorului de telefonie mobilă EE, pentru 12,5 miliarde de lire sterline (16,7 miliarde euro), se arată într-un comunicat al BT, scrie Mediafax.

bt-logoOrange şi Deutsche Telekom vor primi 6,2 miliarde de lire în numerar, restul urmând să fie plătit în acţiuni. Deutsche Telekom va deţine 12% dintre acţiunile BT, pe care nu are voie să le vândă timp de 18 luni, Orange va avea o participaţie de 4%, cu o restricţie de vânzare valabilă 12 luni, potrivit Bloomberg.

Suma oferită de grupul britanic reprezintă aproape de opt ori valoarea EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) raportată de EE pentru anul fiscal încheiat la 30 iunie, de 1,58 miliarde de lire sterline.

În urma tranzacţiei, care se va încheia în luna martie a anului viitor, BT va deveni cel mai mare operator din Marea Britanie de servicii integrate de telefonie mobilă, fixă, televiziune şi internet.

EE deserveşte 24,5 milioane de clienţi direcţi, potrivit datelor companiei.

Acţiunile BT au crescut cu 2,8% pe bursa de la Londra, în urma anunţului privind cumpărarea operatorului EE. În schimb, titlurile Deutsche Telekom au scăzut cu 0,5% pe bursa de la Frankfurt, iar acţiunile Orange au coborât cu 0,9% pe bursa de la Paris.

(Suma tranzacţiei a fost calculată în euro la cursul de 1,3398 lire pentru un euro).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.