STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA

British Petroleum: Europa are rezerve dovedite de cărbune de 100 de miliarde de tone

Rezerva dovedită de cărbune la nivel mondial se situa, la sfârşitul anului 2017, la aproximativ un trilion de tone (1.035.012 de milioane de tone), fiind compusă preponderent din huilă şi antracit, se arată în datele oferite de compania British Petroleum (BP), conform Mediafax.

Din totalul de un trilion de tone, 316 de miliarde sunt compuse din lignit – un cărbune de calitate inferioară – şi 718 de miliarde din huilă şi antracit, două tipuri de cărbune de calitate superioară.

În Europa, rezerva dovedită de cărbune este de 100.405 de milioane de tone (echivalentul a 100 de miliarde de tone), din care 76 de miliarde sunt compuse din lignit si 24,2 miliarde din huilă şi antracit.

Statele europene cu cele mai mari rezerve de cărbune sunt Germania, care are rezerve de 36 de mii de milioane de tone (echivalentul a 36,1 de miliarde de tone), Polonia (25,8 de miliarde de tone) şi Turcia (11,3 miliarde). În acelaşi timp, Serbia are rezerve de 7,5 miliarde, Republica Cehă rezerve de 3,6 miliarde, iar Ungaria de 2,9 miliarde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.