STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

British American Tobacco investeşte 800 mil. euro până în 2022 la Ploieşti şi deschide o hală pentru producţia rezervelor Glo

Una dintre cele mai mari multinaţionale, British American Tobacco (BAT) spune că va investi până în 2022, 800 milioane euro în fabrica pe care o are la Ploieşti, o parte din investiţie urmând să meargă spre construirea de la zero a unei hale pentru producţia rezervelor pentru dispozitivul Glo. Într-o primă etapă, investiţia va genera 200 de noi locuri de muncă.

Ţigările clasice au fost interzise în restaurante sau cluburi, însă posesorii de dispozitive care încălzesc tutunul pot fuma oriunde.

În timp ce acciza plătită de jucătorii din industria tutunului pentru o ţigară clasică, ce necesită ardere, este de 0,43 lei pe ţigaretă, în cazul unei ţigări care se încălzeşte prin dispozitive precum iQOS sau glo acciza este de patru ori mai mică, respectiv 0,11 lei pe unitate. Acestea reprezintă principalele mize din spatele push-ului pe care producătorii de ţigări îl fac pentru dispozitive de tipul iQOS (Philip Morris) sau glo (British American Tobacco).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.