STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Britanicii de la Faist Mekatronic investesc 10 mil. euro in extinderea fabricii de la Oradea

Faist Mekatronic1Furnizorul de componente pen­tru infrastructura telecom si indus­tria auto Faist Mekatronic, parte a gru­pului britanic Faist, si-a bugetat pentru acest an investitii de 10 mil. euro in extinderea capacitatii de productie si achizitionarea unor noi utilaje.

Investitia va duce la cresterea cu aproximativ 15% a productiei fabricii din Oradea. „In prima parte a anului finalizam extinderea halei de productie, proiect pentru care am alocat 3 milioane de euro. Alte 7 milioane de euro au fost alocate pentru utilaje, in vederea creesterii capacitatii de productie”, a declarat pentru ZF Transilvania Remus Cotut, director general Faist Mekatronic.

In urma acestei investitii, suprafata fabricii Faist de la Oradea va creste de la 16.500 de metri patrati la 25.000 de metri patrati. Britanicii au finalizat, anul trecut, investitii de aproximativ 8 milioane de euro in achizitia unor utilaje, crescand astfel cu 20% capacitatea de productie de la Oradea.

Faist Mekatronic si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 75 mil. euro, mai mult cu 13% fata de anul trecut, sustinuta de numarul mare de co­menzi si de investitii. Compania a incheiat 2014 cu afaceri totale de peste 66 mil. euro, in crestere cu 26% fata de anul anterior.

„Estimarile pentru acest an se ba­zeaza pe planul de investitii aprobat si pe cererea mare venita din partea clien­tilor. Avem proiecte in derulare atat pentru infrastructura de telefonie mo­bila, pentru  Ericsson, cat si proiecte in industria auto pentru companiile Mahle, Borg Warner si Brose”, a spus Remus Cotut.

Faist a castigat in acest an inca doi clienti din industria auto, insa oficialii com­paniei nu au dorit sa faca publice numele acestora. Activitatea compa­niei se axeaza, in principal, pe productia de piese turnate din aluminiu si pre­lucrare mecanica de inalta precizie.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.