STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica, M&A & VentureCapital & Private Equity

Brise Group a preluat controlul la Granex

brise groupBrise Group, o afacere de peste 260 mil. euro in agrobusinessul local, a devenit actionarul majoritar la Granex din Constanta, unde detinea anterior 49% din actiuni., dupa ce a cumparat 2% din actiunile firmei de la Alexandru Gutu.

Omul de afaceri Marius Bucur, care detine Brise Group, a decis sa preia 2% din actiunile firmei Granex de la Alexandru Gut, ajungand astfel la o detinere de 51%. Afacerea Granex inregistreaza incasari, anual, de 16 milioane de euro si active de 4 milioane de euro.

Granex este cunoscuta in piata de agrobusiness ca o firma ce avea anterior o colaborare stransa cu Brise Group, prin inter­me­diul serviciilor de transport oferite de flota de camioane a com­paniei, dupa cum scrie Ziarul Financiar.

Transportatorul are o istorie de afaceri de 16 ani si este implicat in transportul de cereale, dar si in comertul cu fu­raje. Preluarea controlului asupra transportatorului de cereale vine in contextul in care Brise Group s-a afirmat in ultima perioada ca unul dintre cei mai activi jucatori din agrobusiness pe piata de fuziuni, achizitii si investitii.

Afacerile Brise Group sunt generate de comertul cu materii prime agricole si distributia de ingrasaminte, pesticide si seminte. Brise este unul dintre cei mai mari traderi de cereale si furnizori de materii prime agricole din Romania, care recent l-a numit un nou sef al diviziei de comert cu cereale, mai exact pe Leo Lambrea, cu experienta de noua ani la Cargill.

Divizia de tra­ding, de care ur­meaza sa se ocupe Leo Lambrea, reprezinta in jur de 75% din cifra de afaceri a grupului Brise, care a fost de aproximativ 1 miliard de lei in 2015, in scadere cu 25% fata de anul anterior.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.