STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, EUROPA, INTERNATIONAL

Brexit: „Stay” vs „Leave” 48% vs 47%, conform unui sondaj recent publicat de The Telegraph

Brexit_6iuniePe 23 iunie are loc Referendumul din Marea Britanie privind ramanerea sau nu a tarii in interiorul Uniunii Europene. Desi in urma cu o saptamana parea ca tabara celor care vor vota ramanerea va castiga la cateva procente distanta – vezi sondaj din 30 mai cu scorul 51% vs 46%, intre timp distanta s-a diminuat pe masura ce data Referendumului se apropie (sursa foto: The Telegraph).

Majoritatea opiniilor exprimate public s-au rezumat sa califice o iesire a Marii Britanii din Uniune drept un eveniment cu „repercusiuni semnificative la nivel economic”. Janet Yellen, Presedintele Federal Reserve din Statele Unite considera ca inclusiv pentru economia americana si cea mondiala vor exista efecte semnificative.

„Brexit”-ul care parea un eveniment cu sanse reduse de a se produce, are acum o probabilitate insemnata, adaugand un element suplimentar la riscurile existente in pietele si economiile internationale.

Analistii britanici comenteaza implicatiile politice: un vot pentru ramanere ar consolida pozitia lui David Cameron ca sef al Cabinetului, in timp ce o victorie a celor care opteaza pentru iesirea Marii Britanii l-ar putea propulsa pe Boris Johnson (fost primar al Londrei si principala voce pro-Brexit) catre resedinta din Downing Street 10.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.