STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Bosch va investi intr-o fabrica noua de masini de spalat la Simeria, jud. Hunedoara

Grupul german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România, are în plan o nouă in­ves­tiţie pe plan local, ce presupune construirea unei fabrici de maşini de spălat în Simeria, la 17 kilometri de municipiul Hunedoara, Conform Ziarul Financiar.

„Până în prezent am avut trei runde de convorbiri cu reprezentanţii companiei Bosch, care sunt interesaţi să investească în localitatea noastră. Am identificat un teren pri­vat, de 20 de hectare, deţinut de aproximativ 35 de pro­prie­tari, am luat legătura cu aceştia, le-am explicat despre ce este vorba, fiind deschişi să-şi vândă proprietăţile. Primăria s-a angajat să faciliteze accesul investitorului la teren şi la uti­lităţi“, a declarat pentru ZF Transilvania  Nicolae Adrian Todor, secretarul primăriei Simeria.

Investiţia Bosch de la Simeria ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă, conform reprezentanţilor primăriei Simeria.

Oficialii Bosch din România au transmis că nu pot comenta la acest moment informaţiile legate de posibila investiţie în fabrica de maşini de spălat de la Simeria.

În mai 2017, Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch pe piaţa locală, spunea că Bosch ia în calcul investiţia într-o nouă unita­te de producţie în România, însă nu a dorit să precizeze din ce arie a companiei ar putea veni aceasta.

„Decizia pentru o nouă unitate de producţie pentru Bosch va fi luată în viitorul apropiat, până la finalul anului, cel mai probabil“, spunea atunci şeful Bosch.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.