STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

BMW rămâne lider pe piaţa maşinilor de lux, după ce a înregistrat vânzări record în 2013

Vânzările mărcii germane BMW au crescut anul trecut la un nou nivel record, grupul auto menţinându-se pentru al nouălea an consecutiv lider pe piaţa autoturismelor de lux, în pofida intensificării concurenţei din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz, transmite Mediafax.

iEcvnftQkBmwLivrările anuale ale Audi au urcat cu 8%, la 1,58 milioane de maşini, iar cele ale Mercedes cu 11%, la 1,46 milioane. Incluzând şi rezultatele mărcilor Mini şi Rolls-Royce, grupul BMW a consemnat o creştere de 6%, la 1,96 milioane de maşini anul trecut.Vânzările brandului Mini au urcat cu 1%, la 305.030 maşini, iar cele ale Rolls-Royce au avansat cu 2%, la 3.630 de unităţi, un nou record.

„Grupul BMW a raportat din nou vânzări record în 2013 şi este numărul unu pe segmentul premium. În pofida dificultăţilor care persistă pe multe pieţe, vrem să ne creştem vânzările şi să avem în 2014 un nou an record”, a declarat şeful diviziei de vânzări a grupului Ian Robertson, citat de Bloomberg.

Grupul german creşte cheltuielile cu modele noi pentru a rămâne lider de piaţă în faţa Audi şi Mercedes, companii care au ca obiectiv să preia prima poziţie pe acest segment până la sfârşitul deceniului.

Pentru a-şi păstra avansul, BMW intenţionează să-şi extindă în acest an gama de modele prin introducerea autoturismului sport hibrid i8. De asemenea, grupul va prezenta la salonul auto de la Detroit, noul coupe compact Seria 2. BMW vrea să folosească acest model pentru a redobândi primul loc în topul vânzărilor din SUA, pierdut în faţa Mercedes anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.