STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, M&A & VentureCapital & Private Equity

Blue Air cumpără cu 12 mil. lei transportatorul naţional aerian din Republica Moldova

Operatorul aerian low cost Blue Air a participat la procesul de privatizare a Air Moldova într-un consorţiu alături de mai mulţi investitori moldoveni.

Operatorul aerian low cost Blue Air, controlat de patru investitori români, a câştigat procesul de privatizare a transportatorului naţional aerian din Republica Moldova, compania Air Moldova. Compania aeriană Blue Air a participat la acest proces de privatizare într-un consorţiu alături de mai mulţi investitori moldoveni, împreună urmând a plăti 50 de milioane de lei moldoveneşti (12 mil. lei) pentru „Taromul de peste Prut“. Pe lângă această sumă, consorţiul va prelua însă şi datorii de 1,2 mld. lei moldoveneşti (287 de milioane de lei).

„Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air şi ne bucurăm să fim aici în anul Centena­ru­lui“, a declarat Marius Puiu, directorul general al Blue Air. El este şi unul dintre acţionarii companiei. Puiu l-a înlocuit recent la conducerea companiei pe Gheor­ghe Răcaru, care a condus Blue Air din 2004. Acesta din urmă a decis să se retragă din funcţie după 48 de ani în industria aviaţiei, în locul lui fiind no­mi­nalizat Marius Puiu, tot fost pilot.

SURSA: Ziarul Financiar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.