STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Management, Leadership

Bloomberg: Buffett urcă pe locul doi în topul miliardarilor lumii, după Bill Gates

Warren Buffet l-a depăşit în topul miliardarilor la nivel global pe magnatul mexican Carlos Slim Helu, după ce averea acestuia a scăzut joi cu 1,6 miliarde de dolari, şi a devenit astfel al doilea cel mai bogat om din lume, scrie Mediafax.

iOPp_kfyhUg0Averea lui Buffett a scăzut cu aproape 700 de milioane de dolari în urma şedinţei bursiere de joi, însă se află în urcare cu 2,6 miliarde de dolari faţă de începutul anului, la 63,4 miliarde de dolari, potrivit topului miliardarilor întocmit de Bloomberg.

Slim Helu a pierdut joi 1,6 miliarde de dolari şi a ajuns la 62,9 milioane de dolari. De la începutul anului, averea acestuia a scăzut cu aproape 11 miliarde de dolari.

Averea lui Slim a înregistrat o scădere foarte puternică în acest an, cea mai mare în rândul miliardarilor analizaţi de Bloomberg, întrucât acţiunile companiei de telecomunicaţii America Movil, controlată de Slim, s-au prăbuşit cu 14%.

Autorităţile de reglementare din Mexic vor să reducă dominaţia America Movil pe piaţa telefoniei mobile, impunând preţuri fixe şi forţând compania să acorde şi rivalilor acces la infrastructura sa.

Slim a pierdut prima poziţie în topul miliardarilor în mai anul trecut, când a fost devansat de Gates, care are o avere de 77,7 miliarde de dolari.

Topul realizat de Bloomberg include 300 de miliardari, cu o avere cumulată estimată la 3.600 de miliarde de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.