STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Stiinta & Tehnologie

Blockchain tocmai a devenit istorie. Hashgraph este viitorul

 – Acesta este viitorul Internetului și al tehnologiei descentralizate –

Swirlds este o platformă software care a dezvoltat algoritmul de consens hashgraph: o tehnologie complet nouă, care este mult mai rentabilă (fără dovezi de muncă), de 50.000 de ori mai rapidă, mai sigură (Byzantine), mai eficientă (fără blocuri) și matematic mai echitabilă decât tehnologia blockchain, conform Squawker.com.

Ce este tehnologia Blockchain?

Considerată cea mai mare inovație tehnologică de la Internet încoace: tehnologia Blockchain a apărut ca răspuns la prăbușirea mai multor instituții bancare în 2008, cu lansarea unei lucrări de către Satoshi Nakamoto intitulate: „Bitcoin: un sistem electronic de numerar de tip peer-to-peer”.

„… tehnologia blockchain facilitează tranzacțiile peer-to-peer fără nici un intermediar, cum ar fi o bancă sau un organism de conducere …” – Don Tapscott

Blockchain este pur și simplu o bază de date care este publică (nimeni nu o deține), distribuită (niciun server centralizat), este actualizată continuu și este securizată prin arta criptografiei.

De aceea, Jamie Dimon se înfurie. Băncile vor fi în curând depășite.

Ce este Hashgraph și de ce este mai bun?

Hashgraph este un sistem superior de tehnologie, care elimină necesitatea unui calcul masiv și a unui consum nesustenabil de energie, precum cele ale Bitcoin și Ethereum.

Cel mai important, este capabil să ajungă la un consens (voi explica de ce acest lucru este atât de important).

  • De 50.000 de ori mai rapid: limitat numai de lățimea de bandă – 250.000 + Tranzacții pe secundă („Pre-Sharding”)

De acum, Bitcoin este limitat la 7 tranzacții pe secundă.

  • Mai multă corectitudine: o corectitudine dovedită matematic (prin marcarea temporală a consensului), fără ca nimeni să poată manipula ordinea tranzacțiilor.

În lumea Blockchain, un „miner” poate alege ordinea în care tranzacțiile apar într-un bloc, poate întârzia comenzile prin plasarea lor în blocuri viitoare, chiar oprindu-le complet de la intrarea în sistem.

Marcarea temporală a consensului împiedică o persoană să afecteze ordinea tranzacțiilor.

După ce are un eveniment, toată lumea știe despre asta în câteva minute. Numai efectele tranzacției sunt necesare pentru stocare, orice altceva poate fi aruncat. Acest lucru micșorează cantitatea de stocare necesară în prezent (Bitcoin: 60GB) la o fracțiune de 1GB, permițând unui telefon inteligent să acționeze acum ca nod.

  • Securitate îmbunătățită: Asincronul Byzantine Fault Tolerant: Niciun membru nu poate împiedica comunitatea să ajungă la un consens și nici nu poate schimba consensul după ce a fost atins.

Cu ajutorul Byzantine, se poate ajunge la un consens, în timp ce în lumea blockchain este doar o probabilitate care crește în timp.

Dacă nu se ajunge niciodată la un consens, vor apărea întotdeauna conflicte. Acesta este motivul pentru care se ajunge la alte monede, cum ar fi Bitcoin Cash și Bitcoin Gold.

  • 100% Eficient: nici un bloc minat nu devine stagnant.

În Blockchain, tranzacțiile sunt plasate în containere (blocuri) care formează un singur lanț lung. Dacă doi mineri creează două blocuri în același timp, comunitatea va alege în cele din urmă unul și-l va arunca pe celălalt.

În Hashgraph, fiecare container este folosit și nici unul nu este aruncat.

  • Convenabil: evită dovezile de muncă (PoW), ceea ce înseamnă că nu trebuie să irosească anumite calcule pentru a se încetini, astfel încât hardware-ul scump, personalizat nu mai este necesar.

În Blockchain, dacă blocurile noi ajung prea repede, ele pot fi aruncate. Acesta este motivul pentru care Bitcoin este în prezent PoW, deoarece acest lucru încetinește în mod artificial procesul minier – de aici hardware-ul scump necesar pentru a mina.

Cu Hashgraph, fiecare membru poate crea tranzacții și containere ori de câte ori dorește.

Actualizare: Un mesaj lăsat de echipa Hashgraph care explică un pic mai bine cum funcționează tehnic platforma lor:

Rețineți că noi suntem propriul algoritm de consens. În timp ce Ethereum se uită la PoS cu Casper, algoritmul nostru utilizează ceva numit Votare virtuală – sistemul de votare al acestuia – fără a trebui să facă voturile.

Hashgraph folosește un protocol numit „Gossip about Gossip” pentru a obține un consens. Gossip este un termen bine cunoscut în domeniul informaticii, care poate fi definit ca apelarea oricărui nod aleatoriu și de a spune nodului tot ce știi că nu știe. În tehnologia distribuită a cărților, „linia de bază” sau lățimea de bandă minimă necesară este că tranzacțiile merg la fiecare nod.

Gossip about Gossip se referă la atașarea unei mici cantități suplimentare de informații la această Gossip, care conține ultima persoană cu care am vorbit, prin urmare bârfim despre informațiile pe care le-am bârfit. Folosind aceste informații, putem construi Hashgraph-ul. Odată ce avem Hashgraph-ul, este extrem de ușor să știm ce ar vota orice nod, pentru că știm ce știe fiecare nod și când au știut. Acum putem folosi datele din Hashgraph ca o intrare în algoritmii de vot vechi de 30 de ani și putem obține un consens, în esență, în mod gratuit.

Acești algoritmi de vot în vârstă de 30 de ani au dovezi matematice puternice – sunt Asynchronous Byzantine Fault Tolerant, ceea ce înseamnă că știm când vom ajunge la un consens, garantat, iar dovezile noastre matematice nu fac presupuneri privind viteza internetului datorită firewall-urilor, atacurilor ddos , virușilor sau botnets-ilor. În plus, din cauza gossip about gossip (bârfei despre bârfe), Hashgraph este extrem de rapid, (250.000 tranzacții / secundă), și primim, de asemenea, comenzi echitabile și marcare temporală pe fiecare eveniment.

Băncile Centrale au pierdut, odată ce a apărut Blockchain.

Hashgraph este o rachetă în sicriul lor !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.