STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

BlackBerry va concedia până la 40% din angajaţi în 2013

BlackBerry, producătorul canadian de smartphone-uri, pregăteşte reduceri de personal de până la 40% până la sfârşitul anului, pe fondul necesității de a controla costurile şi de a reduce operaţiunile pentru a se adapta mai bine pe piaţa dominată de Samsung şi Apple, conform unor surse citate de Wall Street Journal.

Sursă: mashable.com
Sursă: mashable.com

Acestă informație vine la o lună după ce BlackBerry a declarat că va forma o comisie specială pentru analiza opţiunilor strategice ale companiei, fără să excludă vânzarea.

Ultimul anunț legat de numărul de angajați dat de Blackberry arata că existau în martie 12.700 de angajați, după ce anul trecut compania a renunţat la 5.000 de angajaţi. Pentru 2012, producătorul canadian a raportat o pierdere de 646 milioane de dolari, după ce veniturile au scăzut cu 40%, la 11 miliarde de dolari, în timp ce în 2013 a pierdut 84 milioane de dolari în trimestrul încheiat în mai.

În urmă cu doi ani, BlackBerry avea o cotă de piaţă de 14% în SUA, iar acum a coborât la sub 3%. Compania a lansat miercuri un nou telefon, Z30, în cadrul unui eveniment restrâns în Malaezia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.