STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

BlackBerry ar putea renunţa la producţia de smartphone-uri

John Chen, directorul general al BlackBerry, a declarat că firma ar putea renunţa la producţia de smartphone-uri dacă aceste operaţiuni rămân neprofitabile şi intenţionează să extindă serviciile pentru companii prin investiţii, achiziţii şi parteneriate, transmite Mediafax.

descărcare„Dacă nu pot face bani din telefoane, nu am să rămân în această afacere”, a declarat Chen într-un interviu acordat Reuters, adăugând că perioada de timp în care va fi luată o astfel de decizie este scurtă.

Şeful BlackBerry nu a furnizat detalii despre eventuala sistare a producţiei, dar a adăugat că se poate obţine profit şi din livrări anuale chiar şi de 10 milioane de unităţi.

BlackBerry analizează şi investiţii sau parteneriate cu alte companii în domenii reglementate, precum cel al sănătăţii, financiar şi servicii juridice, întrucât toate acestea necesită un grad ridicat de securitate a comunicaţiilor. Achiziţii mici care să suplimenteze oferta BlackBerry în privinţa securităţii sunt, de asemenea, posibile, a spus el.

Securitatea a devenit tot mai importană pentru companii şi guverne, după dezvăluirile privind programele ample de spionaj derulate la nivel global de Agenţia de Securitate Naţională a SUA.

Planurile pe termen lung prevăd inclusiv intrarea BlackBerry pe piaţa conectării diverselor dispozitive electronice, de la electrocasnicele din bucătărie la la smartphone-uri.

În perioada de vârf, în anul fiscal 2011, compania a vândut 52,3 milioane de telefoane, în timp ce trimestrul trecut livrările au scăzut sub 2 milioane. În martie, compania a raportat o pierdere de trimestrială de 423 de milioane de dolari şi scăderea cu 64% a veniturilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.