STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Politica Energetica, Politici Industriale

Black Sea Oil & Gas – investitor si BERD – va investi 400 mil. in extragerea de gaz din Marea Neagra

Black Sea Oil & Gas, companie care derulează operaţiuni de explorare a resurselor din Marea Neagră şi care-i are în spate pe americanii de la Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu un portofoliu de active de aproape 200 mld. $, spune că pentru a scoate gazul din perimetrele concesionate are nevoie de doi ani şi de 400 de milioane de dolari, conform Ziarul Financiar.

Startul investiţiei depinde de obţinerea avizelor, dar chiar şi aşa, contractul cu viitorul cumpărător este aproape parafat. Aparent, acesta ar fi interesat să vândă gazele în România, deşi cele mai multe discuţii pe tema re­sur­selor din Marea Neagră vizează mai degrabă ex­portul sub pretextul că piaţa locală nu oferă suficientă cerere.

„Poziţia României ca potenţial producător de gaze naturale în această regiune este unică, iar resursele de aici pot reprezenta o ameninţare pentru ceea ce a fost un monopol rusesc. România este într-o pozitie de invidiat, pe care orice ţară ar dori să o aibă“, spune Mark Beacom, directorul general al Black Sea Oil & Gas (BSOG).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.