STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB, M&A & VentureCapital & Private Equity, Antreprenoriat

Bittnet Systems se pregateste de listarea pe AeRO: fondul polonez Carpathia Capital a cumparat 10% din actiunile companiei

Bittnet_logoBittnet Systems – liderul pietei de traininguri IT din Romania si in acelasi timp integrator de solutii IT – este in curs de a indeplini criteriile pentru a se lista pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, fondul polonez Carpathia Capital, (listat pe piata sub simbolul CRPC) a efectuat primul sau plasament, cumparand 10% din Bittnet cu 150.000 EUR, ceea ce echivaleaza cu o capitalizare potentiala a societatii din domeniul IT de 1,5 milioane euro.

MihaiLogofatu„Ne bucuram ca procesul de due diligence s-a incheiat cu bine, confirmand potentialul nostru de crestere. Prin investitia atrasa de la Fondul Carpathia Capital, vom putea accelera planurile de dezvoltare la nivel national, prin cresterea portofoliului de cursuri si servicii IT de securitate,respectiv solutii cloud computing. Totodata, vom putea atinge si obiectivul de a mari echipa de vanzari, echipa tehnica, dar si numarul oamenilor de marketing din companie”, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Systems (foto dreapta)

CristiLogofatu„Focusul nostru principal pentru 2015 va fi continuarea expansiunii regionale demarate in 2014 prin deschiderea biroului de la Cluj. Rezultatele bune inregistrate cu acest proiect pilot ne confirma ca am ales o directie corecta de dezvoltare. Ne propunem sa fim cat mai aproape de clientii nostri, prezenta locala demonstrand angajamentul pe care il avem fata de acestia, conform valorilor noastre: competenta, integritate, performanta, flexibilitate,” a adaugat Cristian Logofatu, CFO al Bittnet Systems (foto stanga)

„Credem ca aceasta cooperare este o piatra de temelie pentru ambele parti, nu numai pentru ca este prima investitie a Carpahia Capital in Romania, dar si pentru ca aduce Bittnet pe drumul de a deveni prima companie IT listata pe AeRO. In acest moment, Carpathia Capital este gata sa investeasca peste 7 milioane de lei in sectorul IMM romanesc si estimam ca pana la sfarsitul lunii iunie 2015 capitalul nostru va creste pana la 10 milioane de lei, tinta fiind sa investim in 10-15 companii romanesti din diverse industrii, care vor fi listate pe AeRO,” a declarat, la randul sau, Paweł Śliwiński, CEO al Carpahia Capital.

 

Bittnet, la un pas de listarea pe AeRO

Aceasta tranzactie, coroborata cu existenta catorva actionari persoane fizice in structura Bittnet Systems, contribuie la realizarea criteriului de free-float impus de BVB. Cerintele de listare pe AeRO impun ca o societate sa aiba sau sa ajunga la minim 10% free-float, realizat fie prin tranzactii in piata (cazul Sameday), fie prin tranzactii anterioare momentului listarii, pentru a asigura o anumita lichiditate ulterioara actiunilor.

Informatiile actuale arata ca Bittnet Systems va fi listata pe piata AeRO pana la sfarsitul lunii martie.

Bittnet a realizat in 2014 o cifra de afaceri de 1,84 milioane euro si un EBITDA de 130.000 euro. La inceputul acestui an, cei doi fondatori ai companiei, Mihai si Cristian Logofatu, au avansat un nivel de 3-4 milioane de euro pentru veniturile estimate pentru 2015.

 

Bitnett_2014

Sursa grafic: prezentarea sustinuta recent la Bursa de Valori Bucuresti. Varianta integrala a prezentarii poate fi accesata aici

In 2013 si 2014, Bittnet a fost inclusa in clasamentul Technology Fast 500 al celor mai dinamice companii din EMEA, top realizat de catre Deloitte, in care apar jucatori IT&C din peste 20 de tari.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.