STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB, Antreprenoriat

Bittnet Systems, liderul pietei de training in IT: venituri de 11,3 mil RON si un profit net de 1 milion de RON in 2015

Bittnet_logoBittnet Systems (simbol bursier BNET) a publicat rezultatele preliminare pe 2015, care arata venituri totale de 11,3 milioane RON (+35%) si un profit net de 1 milion de RON. Desi veniturile sunt sub tinta indicata initial de management la inceputul anului (circa 19 milioane de RON), profitul net se apropie de nivelul estimat in Memorandumul de la listare, aproximativ 1,2 milioane de RON.

Bittnet a fost inclusa in topul Technology Fast 50 din regiunea EMEA intocmit de Delloite, figurand pe locul 33 din 50 de companii selectate. Anul 2015 a fost caracterizat de largirea portofoliului de vendori, atat pe partea de training-uri, cat si pe aceea de Servicii si Solutii de Integrare.

Tabelul de mai jos sumarizeaza evolutia principalelor cifre financiare:

RezultateBittnet2015

sursa: Raport Bittnet Systems – Rezultate preliminare 2015

 

Evolutia profitului operational EBITDA pana la nivelul de 910 mii RON, in crestere cu 65%, reflecta mai bine evolutia profitabilitatii Bittnet, deoarece rezultatul net ar putea fi influentat de un efect financiar, asa cum este mentionat in Memorandumul initial (profit de 610 mii RON ca urmare a vanzarii unor actiuni proprii catre noii investitori, Carpathia Capital, intrati in actionariat la inceputul anului trecut). Nu sunt disponibile deocamdata detalii privind compunerea profitului net 2015, insa cel putin la nivel operational se constata imbunatatirea EBITDA reflectata mai sus.

Managementul va propune reinvestirea profitului pentru a beneficia de oportunitatile de crestere viitoare a business-ului.

 

Raportul integral Bittnet Systems (BNET) publicat cu ocazia rezultatelor preliminare 2015 poate fi accesat aici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.