STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Audit & Taxe & Big 4

Bitdefender România, profit redeclarat de 17 mil. lei în 2014

Producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender a raportat la Ministerul Finanţelor din Româ­nia pentru 2014 o cifră de afaceri netă de 251 mil. lei şi un profit net de 17 mil. lei.

BitdefenderAceste rezultate vin după ce compania a decis, alături de auditor, să aplice şi pentru entitatea din România politicile contabile de recunoaştere a veniturilor practicate la nivel de grup, cu scopul alinierii la standardele internaţionale de profil (IFRS).

Anterior, într-un chestionar transmis ZF pentru Anuarul celor mai mari companii din România, Bitdfender SRL raportase pentru 2014 afaceri de 277 mil. lei şi un câştig net de 42 mil. lei. Bitdfender SRL este controlată integral de compania Bitdefender Holding BV din Olanda.

„Măsura duce la o îmbunătăţire a calităţii informaţiilor prezentate în situaţiile financiare, dar şi la o comparabilitate mai bună a bilanţului diverselor firme. Decizia nu a avut implicaţii de natură fiscală, ci exclusiv de natură contabilă, fiind fiscalizate şi veniturile amânate”, conform reprezen­tanţilor companiei.

Luând în calcul noile date, rata de creştere a veniturilor Bitdefender SRL, parte a unuia dintre cei mai mari jucători din industria globală de profil, este de 28% faţă de 41% anterior, iar compania cade pe locul trei în topul celor mai mari jucători locali din soft, după Siveco.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.