STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, M&A & VentureCapital & Private Equity

Bitdefender, cel mai mare producător român de software, este evaluat la peste 600 mil. dolari, prin achiziţionarea unui pachet minoritar de acţiuni de către Vitruvian Partners

Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunţat că fondul de investiţii Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, odată cu achiziţia pachetului minoritar de aproximativ 30%, deţinut de fondul de investiţii Axxess Capital. “Ca urmare a acestei tranzacţii, valoarea companiei Bitdefender este stabilită la peste 600 de milioane de dolari.”, informează ZF.

“Bitdefender va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-şi întări poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender şi-a extins amprenta internaţională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti. Astfel, peste 40% din vânzările companiei provin de pe piaţa nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creşteri la nivel global. Bitdefender are 1.300 de angajaţi în nouă ţări, care deservesc clienţi din peste 150 de pieţe şi o reţea de circa 7.000 de parteneri revânzători”, conform datelor transmise de companie.

“Cofondatorii Bitdefender, Măriuca şi Florin Talpeş, vor continua să deţină pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privaţi mai deţin o participaţie minoritară din companie”, potrivit datelor comunicate Bitdefender. Tranzacţia dintre Axxess Capital şi Vitruvian Partners a fost intermediată de reprezentanţii filialei din Londra a Deutsche Bank AG şi urmează a fi supusă aprobărilor instituţii de reglementare.

“Vitruvian Partners este un fond de investiţii paneuropean, cu sediul în Marea Britanie, care se concentrează pe companii de tehnologie cu creştere rapidă. Vitruvian susţine companiile din portofoliu să scaleze businessul printr-un mix de asistenţă operaţională şi iniţiative strategice, inclusiv achiziţii. Astfel de investiţii includ companii precum Just Eat, FarFetch, Skyscanner, Voxbone, Ebury, CRF Health, Trustpilot, Callcredit şi Snow Software.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.