STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, INTERNATIONAL, Politica Monetara & Inflatia, Piata Valutara

Bitcoin este în creștere înspre spațiu, la propriu, după o evoluție de rachetă

 

  • Criptomoneda a crescut mai mult de opt ori în ultimul an
  • Furnizorul de tehnologie Blockstream urmează să utilizeze sateliți pentru a crește accesul

Adjectivele asemănătoare spațiului sunt adesea folosite pentru a descrie creșterea „stratosferică” a prețurilor bitcoinului. Acum poate exista ceva adevăr în aceste analogii, conform Bloomberg.

Blockstream Inc. intenționează să transforme registrul digital care stă la baza criptomonedei în ceva accesibil prin intermediul semnalului prin satelit, astfel încât oamenii care nu au acces la Internet sau în locuri unde lățimea de bandă este scumpă, să poată comercializa bitcoins. De asemenea, compania furnizează serviciul ca un strat suplimentar de fiabilitate pentru datele blockchain ale bitcoin în cazul unei întreruperi a rețelei.

Bitcoin a crescut cu peste 50% de la începutul lunii. Un plan de deplasare a unor date din rețeaua principală a fost activat recent, într-un efort de a accelera execuția comerțului și de a lărgi accesul, contribuind la creșterea optimismului. Prețul a urcat până la un record de 4.449,90 dolari, înainte de retragere.

„Cu mai mulți utilizatori care acceseaza blockchain-ul de bitcoin cu broadcast-ul gratuit de la Blockstream Satellite, ne așteptăm ca acoperirea globală să conducă la mai multe cazuri de adopție și utilizare a bitcoin-ului, în același timp consolidând robustețea globală a rețelei”, a scris co-fondatorul Block Backstream, Adam Back, într-un e-mail.

Terminalele de la sol, numite teleporturi, vor face legătura între datele publice de tip blockchain ale bitcoin și sateliții din rețea, care apoi transmit datele către zone mari din întreaga lume, a spus compania.

Rețeaua are în prezent trei sateliți care acoperă Africa, Europa, America de Sud și America de Nord. Până la sfârșitul anului 2017, Blockstream a declarat că intenționează să „ajungă aproape la fiecare persoană de pe planetă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.