STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, Politica Energetica

Bill Gates și alți investitori lansează un fond pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice

Bill Gates
Bill Gates

Bill Gates şi o serie de investitori care vor aloca, împreună, 170 de miliarde de dolari, vor anunţa, marţi, crearea fondului „Breakthrough Energy Ventures” (BEV) destinat ameliorării schimbărilor climatice prin inovaţii în energie regenerabilă. Investiţiile vor demara în 2017, potrivit Quartz, informează Mediafax.

Fondul BEV, care are o durată de 20 de ani, intenţionează să investească în comercializarea de noi tehnologii care vor reduce emisiile de gaze de seră în domenii precum stocarea şi generarea electricităţii, transport, procese industriale, agricultură şi eficienţa sistemelor energetice.

Printre directorii BEV se numără Jack Ma, fondatorul Alibaba, Mukesh Ambani, preşedintele Reliance Industries, investitorii John Doerr şi Vinod Khosla, fostul administrator de fonduri offshore de investiţii energetice, John Arnold şi cofondatorul SAP, Hasso Plattner. Averea cumulată a directorilor este de 170 de miliarde de dolari, potrivit averilor estimate de Bloomberg şi Forbes.

Gates a anunţat, în 2015, intenţia de a investi personal un miliard de dolari în tehnologia energetică regenerabilă. Acesta s-a înscris în Breakthrough Energy Coalition, un grup care s-a angajat, în mare parte, să investească în acest domeniu. Fondul BEV reprezintă o etapă în planul de investire a capitalului.

BEV estimează piaţa globală a energiei la şase mii de miliarde de dolari, cererea de energie urmând să crească cu o treime din 2040.

Bill Gates a investit în diferite companii tehnologice de energie de-a lungul anilor, inclusiv în startup-ul de energie nucleară TerraPower.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.