STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Constructii & Imobiliare

Bilka Steel, afaceri de 43 mil. euro, in 2015

Bilka SteelLiderul pietei de acoperisuri, Bilka Steel din Brasov, a incheiat 2015 cu o cifra de afaceri de peste 191 mil. lei, mai mare cu 42% fata de 2014, cand a inregistrat afaceri de 134 mil. lei. Pentru 2016, compania si-a propus investitii de 3 mil. euro in noi linii de productie.

Bilka a produs si comercializat, in 2015, peste 5,5 milioane de mp de tigla metalica, compania fiind pentru al doilea an consecutiv si cel mai mare consumator roman de tabla prevopsita cu peste 40.000 de tone procesate, potrivit site-ului thetrends.ro.

Toate produsele au avut o contributie pozitiva in cresterea cifrei de afaceri, sustine conducerea Bilka, care precizeaza ca aceasta evolutie pozitiva de anul trecut a contribuit si la cresterea cotei de piata. Daca in 2014 Bilka detinea 24% din piata autohtona de tigla metalica, in 2015 a ajuns la aproximativ 28%. „Castigarea anuala de cota de piata vine in urma strategiei de business care este gandita pe termen lung”, tine sa sublinieze Horati Tepes, proprietarul Bilka.

Potrivit unor studii ale companiei, piata de acoperisuri metalice a inregistrat in 2015 o crestere medie de 10% si se estimeaza ca anul trecut piata a depasit ca volum nivelul din 2008, ajungand la aproximativ 20 milioane mp de invelitori metalice comercializate.

Pentru acest an, o directie importana in strategia de business a companiei este continuarea  planului investitional demarat in 2014 si care se ridica la 10 milioane de euro. Investitiile bugetate pentru 2016 se ridica la 3 milioane de euro si vizeaza in principal achizitia de noi linii de productie necesare inchiderii seriei de investitii pentru produsele cu destinatie rezidential.

„Cresterea vanzarilor, oportunitatile identificate in piata si previziunile pozitive pentru urmatorii ani, sunt factorii care ne permit sa mentinem un ritm alert al procesului de investitii. In plus, Bilka este o companie care creste alte 500 de business-uri”, sustine proprietarul companiei.

Anul trecut, Bilka si-a vandut produsele la nivelul intregii tari prin intermediul a peste 500 dealeri stabili. Reteaua de distributie a companiei acopera integral teritoriul Romaniei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.