STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Nutritie & Sanatate

Biciclete, vânzările de pe piața internă s-au dublat în 2 ani până la 82 milioane euro

Vânzările de biciclete au ajuns anul trecut la 82 de milioane de euro, după un avans de 37% faţă de anul anterior. Mai mult, piaţa aproape s-a dublat faţă de 2014 şi a ajuns să fie de peste patru ori mai mare decât în 2008, ultimul an de boom economic, conform ZF.

Această creştere vine într-o perioadă în care ma­cro­­eco­­­nomic România este cam­pioana Uniunii Euro­pene. Mai mult, con­su­mul este vi­oa­ra întâi a eco­nomiei deja de câţiva ani. Salariul mi­nim a cres­cut de 12 ori în opt ani, astfel că pu­te­rea de cumpărare a crescut şi ea.

Creşterea pieţei de bi­­ciclete vine şi într-o pe­rioa­dă în care tot mai mulţi con­su­matori locali aleg să prac­tice sport constant, după mo­delul deja existent în Occident. Astfel, ei aleg să îşi cum­pere vehicule pe două roţi atât pentru plim­bările prin oraş, cât şi pentru drumeţiile din afara Capitalei.

„Piaţa de biciclete creşte. Anul acesta, până în prezent avem un avans de 17% al vânzărilor comparativ cu 2016. Totuşi, venim după un an foarte bun, când am înregistrat o creş­tere de 102%“, spune Antoniu Niţuleasa, executivul ro­mân care conduce operaţiunile Intersport, unul dintre prin­cipalii jucători de pe piaţa locală a echipamentelor sportive.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.