STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Piata de Capital - BVB

Berkshire Hathaway a detronat Apple în topul acţiunilor preferate de investitorii bogaţi din SUA şi Canada

În 2013, compania care deține primul loc în topul acţiunilor preferate pentru investiţii de membrii Tiger 21, multimilionarii din SUA şi Canada, este Berkshire Hathaway.

Sursă: www.bloomberg.com
Sursă: www.bloomberg.com

Din organizația Tiger 21 fac parte 220 de antreprenori, investitori şi directori de companii cu active destinate investiţiilor de peste 10 milioane de dolari. Într-un sondaj anual, membrii Tiger 21 au selectat Berkshire Hathaway, în locul Apple, care s-a aflat pe prima poziţie în 2011 și 2012, potrivit Bloomberg.

„Atractivitatea Apple a luat sfârşit. Berkshire Hathaway a rămas interesantă pentru oamenii care aveau acţiuni, dar în cazul Apple mulţi investitori au realizat că este posibil ca perioada cea mai bună a titlurilor să fi trecut”, a declarat Michael Sonnenfeldt, fondator şi preşedinte al Tiger 21.

Berkshire, condusă de miliardarul Warren Buffett, a crescut pe bursă cu 31% în 2013, interesul investitorilor fiind ridicat datorită strategiei de investiţii a lui Buffett, în timp ce preţul acţiunilor Apple a scăzut cu peste 25% faţă de recordul atins în septembrie 2012.

Primele cinci companii aflate printre preferinţele investitorilor americani din 2013:

  1. Berkshire Hathaway
  2. Apple
  3. Fondul iShares MSCI EAFE
  4. Qualcomm
  5. SPDR S&P 500 ETF Trust

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.