STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, Insolventa & Lichidatori

BERD și Sankaty curăță ce a ramas din Bank of Cyprus

Fondul de investiţii american Sankaty și Banca Europeană pentru Recon­strucţie şi Dezvoltare (BERD) au oferit peste 100 milioane de euro pentru un pachet de credite neperformante şi performante scos la vânzare de Bank of Cyprus.

Die-Hoehe-der-Abgabe-fuer-Besitzer-von-grossen-Bankguthaben-bei-der-Bank-of-Cyprus-steht-festDeși ofertele pentru achiziţia pachetului de credite de peste 500 milioane de euro au fost depuse de competitori la jumătatea lunii decembrie, ciprioţii nu au acceptat încă nicio ofertă.

Bank of Cyprus se retrage de pe piaţa locală după ce sucursala de la Bucureşti a trecut printr-o criză majoră în primăvara anului 2013 şi a fost nevoită să-şi vândă portofoliul de retail către Marfin Bank.

Acesta ar fi al cincilea pachet de neperformante de valoare mare scos la vânzare de băncile locale în ultimul an, în contextul în care băncile derulează un proces de curăţare a bilanţurilor sub presiunea BNR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.