STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Integrare EUROPEANA, Banci & BNR

BERD: Investiții în România până la 600 milioane euro pentru 2014

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare intenționează să investească în România până la 600 milioane euro anul viitor, în domenii ca industria energiei şi sectorul bancar.

Sursă: www.bancherul.ro
Sursă: www.bancherul.ro

„Am avut un an foarte solid în România şi mai avem încă de închis câteva proiecte semnificative. Aş previziona desigur că, având în vedere că am investit 600 milioane euro anul trecut, vom lucra cu aproximativ aceeaşi sumă în acest an, şi ar trebui să aducem 400 – 500 – 600 milioane euro anul viitor”, a declarat James Hyslop, country manager BERD pentru România.

BERD a investit în România un total de 3 miliarde euro în ultimii cinci ani, pentru a sprijini transformarea dintr-o ţară fostă comunistă într-o democraţie cu economie de piaţă, fiind a patra destinaţie a investiţiilor BERD, după Rusia, Polonia şi Ucraina, potrivit datelor instituției de credit.

BERD a cumpărat 1,9% din acţiunile Romgaz pentru 50 milioane euro și ar putea participa şi la alte privatizări pregătite de guvern, a precizat Hyslop.

„Romgaz a fost un test pentru viitoare listări care ar urma să aibă loc în 2014. Există o dominaţie a statului în sectorul energiei, aşa că este extrem de important să crească participaţia sectorului privat în aceste active de bază din domeniu”, a adăugat oficialul BERD.

De asemeni, BERD sprijină companii din România care doresc să obţină finanţare prin emisiuni de oligaţiuni, pentru a sprijini dezvoltarea pieţei locale de capital.

Astfel, Raiffeisen Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank au atras sume totale de 775 milioane lei prin două emisiuni de obligaţiuni derulate în acest an, cu participarea BERD. Totodată, instituția internațională de credit a coordonat un împrumut sindicalizat de 225 milioane euro către Cosmote România, pentru a finanţa dezvoltarea reţelei de telecomunicaţii 4G.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.