STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, Finantari UE & Granturi

BERD implementează în România „Local enterprise facility”, program pentru IMM-uri

BERD implementează în România programul „Local enterprise facility” în cadrul căruia este dispusă să investească aproximativ trei-patru milioane de euro sub formă de capital în întreprinderi mici şi mijlocii sau să acorde IMM-urilor împrumuturi în cuantum de cinci-şase milioane de euro, potrivit Mediafax.

EBRD-cp1-micBanca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) implementează şi în România programul „Local Enterprise Facility”, în cadrul căruia întreprinderile mijlocii sunt sprijinite prin finanţare directă BERD, a afirmat joi, la Ploieşti, directorul pentru România al BERD, James Hyslop.

„Un program important adus recent de BERD în România este Local Enterprise Facility, o facilitate de finanţare directă pentru IMM-uri care se adresează mai degrabă companiilor mijlocii. În această zonă BERD este dispusă să investească aproximativ trei – patru milioane de euro ca şi capital în IMM-uri sau să ofere împrumuturi de cinci, şase milioane de euro”, a declarat şeful BERD România.

James Hyslop a precizat că BERD, care lucrează şi cu fonduri de investiţii, este dispusă să investească „până la zece milioane de euro” în Romanian Foundations SME Fund, un fond de investiţii care susţine sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

Directorul BERD pentru România a afirmat joi, la Ploieşti, într-o declaraţie de presă, că din punctul de vedere al BERD „IMM-urie rămân punctul central al economiei româneşti”.

„BERD consideră că IMM-urile rămân punctul central al economiei româneşti. 90 la sută din companiile active din România sunt IMM-uri, iar ele generează 70 la sută din produsul intern brut al României şi angajează aproximativ 60 la sută din forţa de muncă din România. Din aceste motive una dintre priorităţile BERD în România a fost să se asigure că un segment atât de important al economiei româneşti are acces la finanţare”, a spus James Hyslop.

Acesta a precizat că în urma recesiunii şi a crizei financiare accesul IMM-urilor din România la finanţare „s-a restricţionat”, însă BERD va continua să acorde finanţare acestui tor de întreprinderi, fie direct, fie prin intermediul băncilor comerciale partenere ale BERD.

Directorul BERD România a participat, joi, la Ploieşti, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, la seminarul “Expertiza pentru afacerile mici din România. BERD ajută IMM-urile să crească” în cadrul căruia şeful BERD s-a întâlnit cu reprezentanţii câtorva zeci de IMM-uri din Prahova şi din judeţele limitrofe cărora le-a vorbit despre BERD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.