STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, M&A & VentureCapital & Private Equity

BERD cumpără 13% din grupul de input-uri agricole și comerț Agricover pentru 7 milioane euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord prin care se angajează să cum­pere 13% din acţiunile Agricover, companie care oferă servicii financiare şi de agrobusiness fermierilor, până la sfârşitul anului 2017, acţiuni pentru care va plăti 32 de milioane de lei (7 mil. euro), conform ZF.

„Este a doua noastră tranzacţie de tip equity în domeniul industriei agroalimentare din România, prima fiind participaţia la capitalul social al Profi“, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii în ţară de 7,6 mld. euro în peste 400 de proiecte. Totalul investiţiilor în sectorul agroalimentar este de 10,3 mld. euro în 624 de proiecte în ţările în care operează BERD, din care 700 de milioane euro investiţi în România în 36 de proiecte, potrivit datelor transmise de companie.

„Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile ine­rente din sectorul agricol“, a spus Miljan Zdrale, coordonator regional BERD pentru agrobusiness în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.