STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

BERD analizează acordarea unui împrumut de până la 96,6 milioane de euro pentru construirea unui parc eolian în Tulcea

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare analizează acordarea unui împrumut sindicalizat de până la 96,6 milioane de euro companiei Land Power, pentru construirea unui parc eolian de 84 de MW în judeţul Tulcea. Compania este controlată de grupul rus Lukoil şi ERG Renew din Italia. Cele 42 de turbine eoliene prevăzute în proiect ar urma să fie instalate în localităţile Dorobanţu, Topolog şi Casimcea din judeţul Tulcea, se arată într-un comunicat al BERD.

Sursă: www.ecomagazin.ro
Sursă: www.ecomagazin.ro

Costul total al proiectului este de 137,9 milioane de euro.

Land Power este o companie cu răspundere limitată înregistrată în România, deţinută integral de Lukerg Renew GmbH, companie din Austria care are ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă. Lukerg este o companie mixtă (participaţii egale) a Lukoil-Ecoenergo, parte a grupului rus Lukoil, şi compania italiană ERG Renew.

Lukerg Renew a cumpărat anul trecut proiectul de 84 de MW de la compania italiană Inergia. Compania a anunţat încă de la sfârşitul anului trecut că discută cu BERD o finanţare pentru construcţia parcului eolian.

În mod normal, BERD participă la împrumuturile sindicalizate de tipul celui analizat pentru land Power cu 35% din finanţarea analizată. Restul sumei este asigurată prin sindicalizarea către bănci. Băncile care participă la mecanismul de finanţare beneficiază de statutul de creditor preferenţial al BERD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.