STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

BCR: Pierderi de 25 de ori mai mici datorită diminuării provizioanelor

Sursă: timetv.ro
Sursă: timetv.ro

Grupul BCR a raportat o pierdere de 12 milioane de lei (2,8 mil. euro) în primul trimestru, comparativ cu un rezultat negativ de 308 milioane de lei în perioada ianuarie-martie 2012, datorită reducerii cu aproape 40% a cheltuielilor cu provizioanele de risc. 

BCR a rămas pe pierdere în contextul în care profitul operaţional a continuat să fie presat de scăderea veniturilor din dobânzi şi comisioane. Veniturile din dobânzi s-au redus cu aproape 4%, până la 723 mil. lei, în timp ce la comisioane BCR a avut încasări mai mici cu 8%, de 143 mil. lei.

Totuşi, banca şi-a redus şi cheltuielile operaţionale la 383 milioane de lei (87 mil. euro), după procesul dur de restructurare prin care BCR trece începând din toamna anului trecut. Programul de reducere a costurilor prevede închiderea a peste 100 de unităţi şi concedierea a 1.500 de oameni. BCR mai avea la sfârşitul lunii martie 7.730 de angajaţi şi 561 de sucursale.

Portofoliul de credite s-a redus cu aproape 1,5 miliarde de lei faţă de sfârşitul anului trecut, până la 51,7 miliarde de lei (11,7 mld. euro). Depozitele atrase de la clientelă s-au ridicat la 37,4 miliarde de lei (8,5 mld. euro) la sfârşitul lunii martie, în scădere cu echivalentul a 450 milioane de euro faţă de finalul anului trecut.

Activele totale au scăzut, în paralel, cu aproape 4% şi au ajuns la 70,6 miliarde de lei (16 mld. euro), ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 19,3%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.