STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL

BCR majorează de luni avansul la credite şi scade perioada maximă de rambursare

BCR a majorat de luni la 35% avansul la creditele ipotecare şi imobliare, reducând în acelaşi timp perioada maximă de rambursare la 25 de ani, pe fondul noului context legislativ care permite clienţilor să renunţe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanţia creditului, transmite Mediafax.

BCR„Ne aflăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital şi prin creşterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susţine producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potenţialul de susţinere. BCR va monitoriza îndeaproape piaţa şi impactul legislaţiei în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail&Private Banking al BCR.

Modificarea avansului de la 15% la 35% este însoţită şi de creşterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar şi de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani. Condiţiile şi caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare.

Potrivit unei simulări realizată de BCR, pentru un apartament de 200.000 lei, avansul minim va fi de 70.000 lei, iar valoarea creditului de 130.000 lei, pe 25 de ani, la un DAE de 4,54%. Anterior, la un avans de 15%, clientul putea împrumuta până la 170.000 lei, pe 30 de ani, la DAE de 4,48%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.