STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

BCR a raportat un profit de 919 mil. lei, pentru 2015

BCR1Cea mai mare banca din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR), a inregistrat anul trecut un profit net de 919 mil. lei, echivalentul a 207 mil. euro, re­ve­nindu-si spectaculos dupa pierderea de 2,7 miliarde de lei din 2014, dupa cum noteaza ZF.

BCR a reusit sa atinga acest rezultat ca urmare a imbunatatirii controlului riscului si mai putin din activitatea operationala, unde banca a inregistrat scaderi. Venitul operational a scazut de la 3,3 miliarde de lei, in 2014, la 3 miliarde de lei, in 2015, iar rezultatul operational a scazut de la 1,9 miliarde de lei, la 1,5 miliarde de lei.

Managementul Erste, grupul financiar austriac care oferit peste 4 miliarde de euro pentru BCR, este multumit cu acest rezultat avand in vedere ca o asemenea o investitie necesita mult mai mult timp decat estimarile din 2005 pentru a deveni castigatoare, potrivit ZF.

„Banca a avut o dezvoltare foarte solida in ultimul an si suntem satisfacuti in aceasta privinta”, a declarat Andreas Gottschling, directorul de risc al grupului austriac. Andreas Treichl, seful grupului Erste si cel care a pariat pe Romania, afirma ca „este adevarat faptul ca am avut mari probleme birocratice in trecut, dar daca ma uit cum mun­cesc cei de la BCR in acest moment, nu imi este teama de nimeni”.

In 2015, tot sistemul bancar din Romania a avut un profit de 4,88 miliarde de lei, dupa pierderea de 4,4 miliarde de lei, in 2014.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.