STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

BCR a incheiat tranzactia pentru vanzarea de credite neperformante de 1 mld. de lei

BCRBCR a semnat in iulie o tranzactie de 1 miliard de lei pentru vanzarea unui pachet de credite neperformante, acordate companiilor debitoare in insolventa sau executare silita, catre un consortiu de investitori straini si linii de finantare disponibile aferente, tranzactie incheiata recent.

Portofoliul de credite neperformante al bancii se ridica la 12,9 miliarde de lei, cu o rata de neperformanta de 29,3% si o rata de acoperire de 64,5%, in urma urcarii provizioanelor cu 29,5%, la 1,3 miliarde de lei, adica 292,6 milioane de euro.

„BCR administreaza un portofoliu de credite neperformante de aproximativ 12,9 miliarde de lei, pe care s-a hotarat sa-l solutioneze intr-o maniera accelerata, in vederea imbunatatirii semnificative a calitatii bilantului si performantei financiare in viitorul apropiat”, se arata intr-un comunicat al bancii.

Institutia vizeaza sa-si reduca soldul de credite neperformante cu 25%, pana la finele acestui an. „Costurile de risc care decurg din aceasta operatiune sunt de asteptat sa depaseasca rezultatul operational al bancii in 2014.

Capitalizarea bancii va absorbi cu usurinta masurile de curatare a bilantului mentionate mai sus si va ramane puternica pentru a sprijini o crestere consistenta in toate liniile de afaceri”, se mai precizeaza in comunicat.

Provizioanele constituite in prima jumatate a anului au condus banca la o pierdere de 276,6 milioane de lei, echivalentul a 61,9 milioane euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.