STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, EUROPA, P.I.B. & STATISTICI

BCE a îmbunătăţit uşor estimarea privind creşterea economică a zonei euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a îmbunătăţit uşor estimarea privind creşterea economică a zonei euro în 2014, dar a revizuit în scădere prognoza privind inflaţia, a anunţat preşedintele BCE, Mario Draghi, transmite Mediafax.

07euro-articleLargeBCE se aşteaptă pentru acest an la creştere economică de 1,2% şi inflaţie de 1%. În decembrie, banca lua în calcul un avans al PIB de 1,1% pentru anul 2014 şi inflaţie de 1,1%.

„Şomajul s-a stabilizat şi este aşteptată materializarea unei anumite îmbunătăţiri a cererii de consum”, a spus Draghi într-o conferinţă organizată după o decizie de politică monetară.

Riscurile semnificative la adresa creşterii economice persistă, mai ales din cauza problemelor din ţările emergente şi a incertitudinilor geopolitice din ţări vecine spaţiului comunitar.

Pentru anul următor, BCE a menţinut neschimbate prognozele, la 1,5% pentru avansul PIB şi la 1,3% pentru creşterea preţurilor. Pentru 2016%, BCE estimează o inflaţie de 1,5% şi o rată de creştere economică de 1,8%.

BCE a publicat pentru prima dată prognoze şi pentru al treilea an. Proiecţiile economice au fost aşteptate cu interes de pieţele financiare, întrucât au un rol determinant în deciziile de politică monetară ale băncii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.