STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Servicii & Comert & Logistica, Sanatate & Farma

BAT va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafața pachetelor de țigări

British American TobaccoBritish American Tobacco (BAT) anunță că va elimina de pe pachetele de țigări informațiile referitoare la gudron, nicotină și monoxid de carbon și va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafața pachetelor, potrivit legii care stabileşte noile condiţii pentru produsele din tutun, informează Mediafax.

Producția țigaretelor în pachetele actuale va fi oprită odată cu intrarea în vigoare a legii, adică în 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, dar acestea se vor mai găsi pe piață până la epuizarea stocurilor, dar nu mai târziu de 20 mai 2017.

Potrivit legii adoptate de către Parlament, produsele mentolate vor fi prezente pe piață până în luna mai 2020, indiferent dacă mentolul se regăsește într-o capsulă, în filtru, hârtie sau în amestecul de tutun ori în ambalaj. Produsele cu alte arome decât mentol vor ieși treptat de pe piață în primele luni din 2017, comercializarea lor fiind permisă doar până pe 20 mai 2017.

Astfel, toate țigările mentolate vor continua să fie disponibile pe piața legală, așa cum s-a întâmplat în toate țările europene în care a fost deja transpusă Directiva Europeană.

Totodată, BAT precizează că interzicerea aromelor nu se aplică și produselor din tutun care nu ard. În plus, aceste produse de nouă generație vor putea fi folosite în continuare în spațiile publice închise.

„Introducerea noilor reglementări permite industriei legale a tutunului să își planifice procesul de producție în așa fel încât să nu existe blocaje care să pună veniturile bugetare în pericol. România pierde deja mai mult de 600 de milioane de euro anual din cauza contrabandei practicate pe piața neagră, în ciuda eforturilor comune ale autorităților române și ale industriei tutunului”, au transmis reprezentanții British American Tobacco România într-un comunicat care vizează clarificări referitoare la legea de transpunere a Directivei Europene a Tutunului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.