STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finante & Servicii Profesionale, EUROPA, Banci & BNR

Bancile europene vor sa vanda in 2015 credite in valoare record de 139 mld. euro

bank1Bancile europene urmeaza sa vanda in acest an credite in valoare record de 139 mld. euro, majoritatea tranzactiilor de acest tip urmand sa aiba loc in Marea Britanie si Irlanda, potrivit companiei de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC).

Institutiile financiare au renuntat deja, de la inceputul acestui an, la credite de 54,5 miliarde de euro, iar imprumuturi de 84 de miliarde de euro sunt pe cale sa fie vandute, dupa cum reiese dintr-un raport al PWC, preluat de Bloomberg.

Majoritatea acestor vanzari, respectiv peste 60%, urmeaza sa aiba loc in Marea Britanie si Irlanda, dupa ce institutiile financiare din cele doua tari au vandut imprumuturi de 125 de miliarde de euro, intr-o perioada de cinci ani incheiata in 2014.

„Nu este o surpriza ca Marea Britanie, Irlanda si Spania au fost cele mai active piete pentru portofoliile de credite din Europa, avand in vedere ca bancile din aceste tari au fost foarte active in curatarea bilanturilor contabile. Italia a inregistrat o crestere puternica a activitatilor in 2015 si este unul dintre principalele obiecte de interes ale investitorilor si fondurilor internationale”, a declarat Richard Thompson, presedintele diviziei PwC pentru consultanta in domeniul portofoliilor din Europa.

Luna trecuta, Commerzbank si Royal Bank of Scotland Group au vandut active de circa 1,4 miliarde de dolari, intre care credite imobiliare, pentru consolidarea capitalului.

In aprilie, RBS a vandut imprumuturi corporate, din America de Nord, in valoare de 5,6 miliarde de dolari catre Mizuho Financial Group din Japonia.

In acest an, bancile britanice intentioneaza sa vanda credite de 42,5 miliarde de euro, totalul pe 2015 urmand sa atinga 56 de miliarde de euro, potrivit estimarilor PwC.

Bancile din Irlanda ar putea vinde credite de 18,5 miliarde de euro, cele din Spania de aproximativ 20 de miliarde de euro, iar institutiile financiare din Germania si Italia in valoare de 22 de miliarde de euro, respectiv 16 miliarde de euro.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.