STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

Banca Transilvania își închide activitățile din Cipru, dar deschide o sucursală la Roma

Banca Transilvania a anunțat că își va închide activitățile din Cipru începând cu 1 decembrie 2013, din cauza contextului economic nefavorabil pe termen mediu, dar că va deschide o sucursală la Roma.

Sursă: www.evz.ro
Sursă: www.evz.ro

“BT a luat decizia închiderii activităţii sale din Cipru începând cu  1 decembrie a.c., conform strategiei sale de eficientizare a operaţiunilor, dar şi ca rezultat al contextului economic cipriot, nefavorabil pe termen mediu”, se arată într-un comunicat al băncii.

Decizia deschiderii unei sucursale a Băncii Transilvania în Italia a fost luată pe fondul numărului mare de români din Roma, formalităţile necesare fiind în curs de finalizare.

„Decizia extinderii Băncii Transilvania în Italia are la bază numărul mare de români din Roma: aproximativ 200.000, respectiv circa 10.000 de companii ale reprezentanţilor comunităţii româneşti din zonă”, potrivit comunicatului.

Banca Transilvania, una dintre cele mai mari bănci din România în funcţie de active, a fost prima bancă din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în anul 1997.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.