STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, M&A & VentureCapital & Private Equity

Banca Transilvania intră în acţionariatul unei bănci din Republica Moldova, alături de BERD

Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare bancă locală după active şi unul dintre cei mai activi investitori din sistemul bancar, a devenit acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Republica Moldova şi a treia în funcţie de active, cu o participaţie de peste 66%, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), informeaza Ziarul Financiar.

Este pentru prima oară în ultimii zece ani când o bancă din afara Republicii Moldova investeşte pe această piaţă, Banca Transilvania deschizând astfel drumul investiţiilor în ţara vecină.

Instituţia financiară a anunţat în noiembrie 2017 planul de a investi în Republica Moldova, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, menţionând la momentul respectiv că „Victoriabank este o bancă solidă, bine poziţionată pe piaţa bancară din Republica Moldova. Vedem potenţial de creştere pe liniile de business pe care în mod tradiţional Banca Transilvania are o bogată expertiză – IMM, retail, microcompanii – precum şi în ceea ce priveşte serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambiţios ne bazăm inclusiv pe continuarea şi dezvoltarea colaborării strategice cu partenerii noştri tradiţionali”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.